Drahota v Chorvatsku

Na Facebooku se objevil následující text. Požádal jsem jeho autora o dovolení použít jej tady na Kráse a svolení jsem dostal. Takže si ho teď můžete přečíst i vy, věrní čtenáři Krásy jachtingu.
Jarda

Ahoj námořníci!
Stále se píše o drahotě v HR, tak já také něco napíšu, a ukážu příklad na jedné konkrétní hospodě. Svůj názor si udělejte každý sám.
Konoba Mandrac na ostrově IŽ
Do této hospody jezdím už asi 10 let, a myslím, že včera jsem tu byl naposled. Kdo to tu nezná, tak sem se jezdí (jezdilo) na super steaky. Když jsem tu byl poprvé 1kg ramsteak stál 100,- HRK (beefsteak podobně), maso super udělané, obsluha také super, na závěr byl vždy pelinkovac na kuču (i když byl zaplacen v útratě ), prostě pohoda, jak to má být.
Hospoda vždy narvaná, bez rezervace neměl člověk šanci. 👍
Mně za těch X let už znali jako falešný pětník, a také mně tak vítali. 😃
Co se změnilo?
Včera ráno jsem udělal rezervaci, jak jsem byl naučený, a v 19h přišel do hospody.
Hospoda stále stejná, grill také, počet lidí asi také, na pohled se nic nezměnilo, ale bylo prázdno!!! 🤔
Obsazený pouze náš, a ještě jeden stůl a po nás už přišli jen další dva lidé. Poznal mně pouze syn majitelů, který to tu asi teď vede, a paní u mytí nádobí. Z personálu jsem já poznal už jen toho co griluje, ostatní, samé neznámé tváře.
A teď jídlo: Maso nedodělané, (museli jsme to vracet zpět na grill, na dodělání) obsluha vypadala jako že, najezte se a už běžte, a ceny? Hrůza, za takový zážitek, větší než v Německu. Vím to, byl jsem tu s Němci.😛 Ramsteak 55,-Eur, miešana salata 4,-Eur.
No, Chorvati píší, že zdražují proto, že je tu moc turistů, a že chtějí tímto snížit jejích počet.
V této konkrétní hospodě už se jím to asi podařilo 🤝 No, a já asi přeji celému Chorvatsku, ať se jim splní jejich sen, třeba to dopadne.
Vladimír Krška Hombre